Slijk-Ewijk en Loenen worden omgeven door een aantal totaal verschillende landschapselementen vol mogelijkheden om van de natuur te genieten en te recreƫren. Het panorama over de uiterwaarden en de Waal wordt in het oosten beheerst door de stad Nijmegen en in het westen door de brug bij Ewijk. Vanaf de dijk worden de weidse vergezichten ter hoogte van Loenen en Oosterhout afgewisseld met de koele geslotenheid van de landgoederen met hun unieke rivierbossen en heerlijke wandelgebieden.

Nabij Slijk-Ewijk ligt het strandpark, met natuurwaarden aan de zuidkant en (betaalde) parkeerplaatsen langs de noordzijde, waar verschillende recreatiemogelijkheden zijn.

Campings - zie onder bedrijvigheid

Evenementen - zie onder bedrijvigheid

Fietsen - Een rondje strandpark, een tocht over de dijk... Fietsers kunnen hun hart ophalen in en om Slijk-Ewijk en Loenen.

Horeca - zie onder bedrijvigheid

Vissen - Slijk-Ewijk en Loenen kennen prachtige visstekken. Vissen kan ook in het meer bij het strandpark. Meer informatie is te krijgen bij de lokale hengelsportvereniging.

Wandelen - Staatbosbeheer heeft drie wandelroutes uitgezet die leiden langs de mooiste plekken. De routes zijn te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Watersport - In het meer kan eenieder naar hartelust zwemmen, surfen, kanovaren en duiken. Het strandpark kent mooie lig- en speelweiden.Er zijn douches en toiletten.

 
Landgoed Loenen